Asperge recepten

De asperge in de keuken

U hoeft geen keukenprins(es) te zijn om het met de koningin van de groente te kunnen vinden. Integendeel: asperges zijn eenvoudig klaar te maken. Schil ze vanaf een paar centimeter onder het kopje. Snij niet te veel van de onderkant af: zonde! Beetje water met zout aan de kook brengen en de asperges beetgaar koken. Groene asperges gekocht? Dan hoeft u die alleen maar een klein stukje aan de onderkant te schillen. Om u op weg te helpen, kunt u terecht bij Aspergehof Noordam voor heerlijke aspergerecepten.

Recepten met groene of witte asperges!
Mag het iets avontuurlijker in de keuken? Probeer groene asperge dan eens op de barbecue. Of frituur witte asperges! Om u op weg te helpen vindt u bij Aspergehof Noordam lekkere en makkelijke aspergerecepten.

Asperges zijn gezond
Gekookte asperges zijn erg gezond vanwege de aanwezige foliumzuur en vitamine C. Daarnaast bevatten zij veel caroteen en vitamine E. Door de vochtafdrijvende werking van asperges krijgen zij ook de eer als slankmakende groente. Uiteraard zonder alle calorierijke sausjes. Asperges hebben een goede uitwerking op jicht, nierproblemen, leverstoornissen, vermoeidheid en bloedarmoede.

Weet u een lekker vernieuwd recept met asperges, wij geven het graag een plaatsje op onze site. Mail uw recept met ingredienten, bereiding en leuke foto naar info@aspergehofnoordam.nl.