Terug naar het overzicht

Aardappelsalade met krieltjes

Bereidingswijze:

Schil en was de aardappelen/krieltjes. Snij ze vervolgens in blokjes of partjes. Kook de aardappels/krieltjes gaar en laat ze afkoelen. Let op dat ze niet te gaar worden, anders even afkoelen met koud water om het gaar proces te stoppen.

Meng de crème fraîche, mayonaise, mosterd, bieslook en azijn door elkaar. Voeg de peper en zout toe naar smaak. Zelf voeg ik ook nog een scheutje gembersiroop toe voor meer smaak.

Meng de aardappelblokjes/krieltjes met de eieren, augurken, appelblokjes door elkaar. Voeg de dressing toe aan het geheel en vermeng de salade losjes met je handen of een grote lepel.

Doe de salade in of op een mooie presenteerschaal en strooi de peterselie over de aardappelsalade. Eventueel rondom de salade opmaken met roosjes van dungesneden ham, zalm, salami of andere vleeswaren naar eigen smaak.

Eet smakelijk!