Terug naar het overzicht

Asperge-sellery salade met gerookte zalm

Kook de aardappelblokjes kort gaar en laat ze afkoelen (evt even terug koelen onder koud water) Kook ook de aspergestukjes kort gaar en laat ze afkoelen. Zowel de erwtjes, de aardappelblokjes als de aspergestukjes goed uit laten lekken.

Voeg de aardappel, de asperges, de erwtjes, de perzik, bakje sellery-salade bij elkaar en meng het geheel. Snij blokjes van de 3/4 van de Bawykov zalm en meng dit door de salade. Hou wat dunne plakjes zalm achter voor garnering van de salade. Voeg mayonaise naar smaak toe en evt een klein beetje geraspte citroenschil. Op smaak maken met peper & zout.

Heerlijk op een geroosterd stokbroodje, met een dun plakje Bawykov zalm er bovenop. Afmaken met een toefje bladpeterselie.

Bedankt voor dit heerlijke recept; Rien Heemskerk (meesterkok en meesterroker van Bawykov zalm)