Terug naar het overzicht

Aspergeterrine in een mantel van gerookte zalm (voorgerecht)

  • Maak de terrine ‘n beetje nat en bekleed deze met folie (tot ruim over de rand).
  • Blancheer ‘t blad van de paksoy, spoel af met koud water en droog ‘t tussen wat keukenpapier.
  • Terrine bekleden met gerookte zalm. Om de bovenkant van de terrine later ook te bedekken met zalm, ruim bekleden en wat plakjes zalm over de rand laten uitsteken.
  • Asperges schillen, in stukjes snijden en koken in de room tot ze gaar zijn. Bij gebruik van asperges uit de vriezer niet laten ontdooien, maar direct aan de room toevoegen. De gesneden en gekookte asperges met de room pureren.
  • 3 à 4 Asperges heel laten, beetgaar koken en apart houden.
  • Geweekte gelatine in aspergeroom mengsel oplossen.
  • Zo snel mogelijk afkoelen (bijvoorbeeld door de pan in koud water te zetten) en de terrine half vullen.
  • De hele asperges in paksoi draaien en in half gevulde terrine leggen.
  • Op laten stijven (eventueel even in de diepvries) en dan de terrine vullen met de rest van ‘t asperge-mengsel.
  • Gerookte zalm over mengsel dichtklappen.
  • Zo snel mogelijk het geheel af laten koelen en opstijven in de koelkast.
  • Mooie plakken snijden, op bord leggen en garneren met enkele bieslooksprieten of wat dille roomsaus.

Foto: aspergemagazine.nl