Terug naar het overzicht

Groene salade met asperges en kwarteleitjes

Blancheer de asperges in een grote  pan met ruim (kokend) water en zout. Ongeveer vijf minuten. Laat ze afkoelen (evt terugkoelen met koud water) en sprenkel olijfolie en zeezout over de asperges en een beetje peper.

Eitjes 1 minuut zachtjes laten koken ,opzetten in koud water.  Beetje laten afkoelen pellen en in tweeën snijden.

Doe één theelepel wasabi mayonaise in een kom en verdund deze met één eetlepel witte wijn om er een dressing van te maken. Roer de rucola door de dressing heen zodat de salade goed bedekt is met  de dressing.

Meng de olijven, peterselie,  voorzichtig met de asperges en leg op de rucola op een mooie schaal. Leg de eitjes verspreid over de salade, dan de ansjovis erop. Beetje citroensap en nog wat olijfolie erover heen. Eindig met de parmezaansnippers en klaar zijn is groene salade met asperges en kwarteleitjes.

Bedankt voor dit recept; Ingeborg Merkx (Merkx Original Food Design & Kookworkshops / www.merkxoriginal.nl)