Terug naar het overzicht

Parfait van asperges

Kook de asperges goed gaar in een pan waar de asperges net onder water liggen. Pureer de asperges in een keuken machine fijn met 2 dl. van het aspergevocht en zeef dit door een bol zeef. En zet dit in de koeling.

Klop de slagroom op tot een lobbige massa en zet het in de koeling. Doe de eidooiers in een beslagkom. Zet een pan (waar de beslagkom op past) met water op het vuur en laat het koken, als het kookt zet u het gas laag. Zet nu de beslagkom met de eidooiers op de pan en laat de dooiers onder voortdurend kloppen opwarmen tot 50 graden (de eidooiers mogen niet gaan klonten).
Haal de beslagkom van de pan en klop de eidooiers door tot de massa koud en stijf is.

Roer 1dl van de koude asperge massa door de geslagen room en roer daarna de geklopte eidooiers erdoorheen.

Doe de massa in een bak vorm of ijs coupes en zet dit in de vriezer en laat het 24 uur invriezen. De volgende dag kunt u de parfait van asperges opdienen.

Bedankt voor dit recept; Raynold Galdey. (voorheen kok bij stichting Inversa Woubrugge)