Terug naar het overzicht

Asperges bewaren

 

Het bewaren van asperges is afhankelijk of u geschilde of ongeschilde asperges kiest. U vind zowel geschilde als ongeschilde asperges bij de Aspergehof in het assortiment.

Ongeschilde asperges bewaren. Ongeschilde asperges die u vers heeft aangeschaft, kunt u het beste binnen 2 a 3 dagen consumeren. Vers is nu eenmaal lekkerder. Wilt u asperges langer bewaren, kunt u ze maximaal 5 tot 7 dagen in de koelkast bewaren. Haal de asperges uit de verpakking en wikkel ze in een vochtige theedoek. De theedoek met asperges legt u onderin de groente la van uw koelkast. Om de 2 a 3 dagen de doek nogmaals vochtig maken zodat de asperges minimaal uitdrogen.

Geschilde asperges bewaren. De geschilde asperges worden verpakt in stevige langwerpige bakjes en afgedekt met een beschermende folie. Deze folie is speciaal ontwikkeld voor het bewaren van asperges en beschermt tegen uitdroging en verzuring. Microscopisch kleine gaatjes in het folie zorgen dat de gassen van de asperges wel uit de verpakking kunnen maar er geen zuurstof in de verpakking komt. Door deze speciale aspergeverpakking kunt u de asperges 5 tot 7 dagen bewaren in de koelkast. Haal de asperges vlak voor het bereiden uit de verpakking en spoel de stengels af met koud water alvorens ze te koken.