Asperge tips en recepten

Home » Asperge tips en recepten

U hoeft geen keukenprins(es) te zijn om het met de koningin van de groente te kunnen vinden. Integendeel: asperges zijn eenvoudig klaar te maken. Schil ze vanaf een paar centimeter onder het kopje. Snij niet te veel van de onderkant af: zonde! Beetje water met zout aan de kook brengen en de asperges beetgaar koken. Groene asperges gekocht? Dan hoeft u die alleen maar een klein stukje aan de onderkant te schillen.

Hoe herken je verse asperges?

Verse asperges herken je aan een fris en witte onderkant van de stengel. In supermarkten zitten asperges veelal verpakt en is het lastig om te zien. Een verse asperge heeft een mooie roomwitte stengel. De onderkant van de stengel vertoont geen scheuren of indroogrimpels. Als je verse asperges voorzichtig langs elkaar wrijft maken zij een piepend geluid.

Hoelang kun je asperges bewaren in de koelkast?

Ongeschilde asperges die u vers heeft aangeschaft, kunt u maximaal 5 tot 7 dagen in de koelkast bewaren. Haal de asperges uit de verpakking en wikkel ze in een vochtige theedoek. De theedoek met asperges legt u onderin de groente la van uw koelkast. Om de 2 a 3 dagen de doek nogmaals vochtig maken zodat de asperges minimaal uitdrogen.

Geschilde asperges worden verpakt in stevige langwerpige bakjes en afgedekt met een beschermende folie. Deze folie is speciaal ontwikkeld voor het bewaren van asperges en hoeven dus niet in een theehoek gewikkeld te worden.

Recepten