Asperge-aardappelsalade met ham en kaas

Aan huis bezorging

R

Verse asperges

Makkelijk afkomen halen uit de automaat

Ingrediënten:

  • 750 gram asperges
  • zout en peper
  • 400 gram aardappelen
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 150 gram oude Goudse kaas, aan een stukje
  • 1 hardgekookt ei
  • 4 blaadjes sla
  • 1 dl slagroom
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 1,5 eetlepel bieslook

Voorbereiding

Schil de asperges met een dunschiller (begin vlak onder het kopje richting uiteinde) en snijd de houtachtige uiteinden (ca. 3 cm) eraf. Snijd de aspergekopjes ruim af (ca. 6 cm) en snijd de rest in stukjes van ca. 2 cm. Kook de aspergekoppen en -stukjes beetgaar in ruim kokend water met zout in 10-15 minuten. Giet ze af en laat ze afkoelen in een zeef.

Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes van ca. 2 cm. Kook de aardappelblokjes gaar in weinig water met zout in 8-10 minuten. Giet ze af en laat ze afkoelen.

Maak de lente-uitjes schoon. Snijd ze met het groen in smalle ringen. Snijd de ham en de kaas in blokjes van 1 cm. Snijd het ei in 6 partjes. Was en droog de sla.

Bereidingswijze

Schep de aardappelblokjes, de aspergestukjes (niet de koppen), de lente-uiringetjes, de hamen de kaasblokjes door elkaar in een schaal. Klop de slagroom bijna stijf. Schep de mayonaise, het citroensap, de mosterd, 1 eetlepel bieslook en zout en peper naar smaak erdoor. Schep het sausje door de salade. Leg de sla op 2 borden en schep de aardappelaspergesalade erop. Garneer met de aspergekoppen, de partjes ei en de rest van het fijngehakte bieslook.