Aspergesoep
Aan huis bezorging
Verse asperges
Makkelijk afkomen halen uit de automaat
Ingrediënten:
- 250gr asperges
- ½ gesnipperde ui
- 1 aardappel, kruimig
- 1 blaadje laurier
- 1 takje tijm
- 250gr blanke kalfsfond
- 1,25 dl room


Aspergesoep is eenvoudig te bereiden,maar het resultaat mag er zijn!
Creatie van Erik van Loo, restaurant Parkheuvel**, Rotterdam
Toepassingen
- Als maaltijdsoep met veel garnituur van asperges, ham en ei.
- Afwerken met garituur van dragon en krab.
Werkwijze
- Snijd de asperges in stukken.
- Zweet de asperges samen met de aardappel aan, voeg de kruiden erbij en giet de blanke
kalfsfond erop. Laat dit gaar koken. - Voeg, wanneer het gaar is, de room toe en mix dit geheel glad met een staafmixer of in een
blender. - Passeer door een fijne zeef.
- Indien nodig weer terug op het vuur en opwarmen naar serveertemperatuur. (niet laten koken)
