Aan huis bezorging

R

Verse asperges

Makkelijk afkomen halen uit de automaat

Ingrediënten:

  • 250gr asperges
  • ½ gesnipperde ui
  • 1 aardappel, kruimig
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje tijm
  • 250gr blanke kalfsfond
  • 1,25 dl room

Aspergesoep is eenvoudig te bereiden,maar het resultaat mag er zijn!
Creatie van Erik van Loo, restaurant Parkheuvel**, Rotterdam

Toepassingen

  • Als maaltijdsoep met veel garnituur van asperges, ham en ei.
  • Afwerken met garituur van dragon en krab.

Werkwijze

  • Snijd de asperges in stukken.
  • Zweet de asperges samen met de aardappel aan, voeg de kruiden erbij en giet de blanke
    kalfsfond erop. Laat dit gaar koken.
  • Voeg, wanneer het gaar is, de room toe en mix dit geheel glad met een staafmixer of in een
    blender.
  • Passeer door een fijne zeef.
  • Indien nodig weer terug op het vuur en opwarmen naar serveertemperatuur. (niet laten koken)