Tagliatelle met asperges en avocado

Aan huis bezorging

R

Verse asperges

Makkelijk afkomen halen uit de automaat

Ingredienten:

  • ca. 300 gram diepvriesbladerdeeg (6 – 7
    vierkantjes)
  • boter voor het invetten van de vorm
  • 500 gram verse asperges
  • 200 gram gekookte magere ham
  • 125 gram broccoli
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 100 gram geraspte kaas
  • 3 eieren
  • 1 dl. droge witte wijn
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • peper en zout

Toepassingen

Voor een lage, ronde ovenschaal met een middellijn van 24 – 36 cm. Voor 8 taartpunten

Bereiden:

Laat het bladerdeeg licht ontdooien. Vet de ovenschaal in. Leg de vierkantjes bladerdeeg op elkaar en rol deze uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap die circa 6 cm. groter is dan de ovenschaal. Leg de lap deeg in de ovenschaal en druk deze stevig aan. Prik met een vork, op regelmatige afstand van elkaar gaatjes in de bodem en de zijkanten van het deeg. Schil de asperges en kook deze in ongeveer 20 minuten beetgaar. Laat de asperges uitlekken. Snijd de asperges in stukjes van 5 cm. snijd de ham in blokjes en verdeel de broccoli in roosjes.

Was de kerstomaatjes en verdeel de ham over de bodem van de ovenschaal. Leg de asperges, de broccoli en de kerstomaatjes erop. Strooi de geraspte kaas erover. Klop de eieren los met de witte wijn, crème fraiche, peper en zout. Schenk het eiermengsel over de groenten. Vouw de deegranden naar binnen. Bak de taart in het midden van een voorverwarmde oven van 200 – 225 ºC of gasovenstand 5 – 6, gedurende 40 minuten. Mocht de bovenkant van de taart te bruin worden, dek deze dan de laatste 10 – 15 minuten af met aluminiumfolie.