Gemarineerde gegrilde groene asperges

Aan huis bezorging

R

Verse asperges

Makkelijk afkomen halen uit de automaat

Ingrediënten:

  • 250gr groene asperges
  • 4 tenen knoflook
  • 1 dl. olijfolie
  • zeezout en zwarte peper

Voorbereidingen

Als groene asperges op de juiste manier bereid worden, is de schil niet taai. De groene asperges hoeft
niet geschild te worden.

Werkwijze

  • Verwarm de olie tot ongeveer 60°C en laat de gesneden knoflook hierin meetrekken.
  • Breng ruim water met zout aan de kook.
  • Snijd het onderste gedeelte van de asperge. Afhankelijk van de versheid van de asperge, snij er
    ½ tot 2 cm van de onderkant af. Dit kun je voelen aan de weerstand van het mes tijdens het snijden.
  • Blancheer de asperges in ongeveer 3 minuten beetgaar in het kokende water.
  • Schep de asperges uit het water en giet er direct de knoflookolie over zodat ze marineren. Kruid
    met peper en zout.
  • Gril de asperges kort in een hete grillpan of op de Big Green Egg.

Heerlijk als salade met een Tonato saus