Gemarineerde gegrilde groene asperges
Aan huis bezorging
Verse asperges
Makkelijk afkomen halen uit de automaat
Home » Asperge tips en recepten » Gemarineerde gegrilde groene asperges
Ingrediënten:
- 250gr groene asperges
- 4 tenen knoflook
- 1 dl. olijfolie
- zeezout en zwarte peper


Voorbereidingen
Als groene asperges op de juiste manier bereid worden, is de schil niet taai. De groene asperges hoeft
niet geschild te worden.
Werkwijze
- Verwarm de olie tot ongeveer 60°C en laat de gesneden knoflook hierin meetrekken.
- Breng ruim water met zout aan de kook.
- Snijd het onderste gedeelte van de asperge. Afhankelijk van de versheid van de asperge, snij er
½ tot 2 cm van de onderkant af. Dit kun je voelen aan de weerstand van het mes tijdens het snijden. - Blancheer de asperges in ongeveer 3 minuten beetgaar in het kokende water.
- Schep de asperges uit het water en giet er direct de knoflookolie over zodat ze marineren. Kruid
met peper en zout. - Gril de asperges kort in een hete grillpan of op de Big Green Egg.
Heerlijk als salade met een Tonato saus
