Groene asperges bereiden
Aan huis bezorging
Verse asperges
Makkelijk afkomen halen uit de automaat
Ingrediënten:
- 1 kilo groene asperges
- water
- zout


Toepassingen
Als basis voor een salade, gegrilde asperges, ovenschotel of gewoon als asperges a la Flamande.
Werkwijze
- Breng ruim water met zout aan de kook.
- Snijd het onderste gedeelte, ongeveer 1/2 centimeter, van de asperge. Dit kan houterig zijn.
Gaat het mes moeilijk door de asperge, snij dan iets meer van de onderkant. Hoe verser de asperge, hoe kleiner het deel dat eraf gesneden moet worden. - Naar wens kun je de asperges schillen maar het hoeft niet, de schil is zacht genoeg om te eten
na het blancheren. - Wil je ze wel schillen, schil dan alleen het onderste deel van de groene asperge.
- Blancheer de asperges in ongeveer 5 minuten beetgaar in het kokende water.
- Koel direct terug op ijswater. (onder koud stromend water is ook voldoende) Door het
terugkoelen, blijft de groene kleur mooi fris. - Voor het opdienen verwarm de asperges à la minute in een beetje gesmolten roomboter of hete
aspergebouillon. Je kunt het kookvocht van de asperges bewaren en hiervoor gebruiken. Het kookvocht
van de asperges is natuurlijk ook een prima basisbouillon voor soep
