Uientaart met kaas

Aan huis bezorging

R

Verse asperges

Makkelijk afkomen halen uit de automaat

Ingredienten:

  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg
    (diepvries)
  • 1 kg. uien
  • 25 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 gram magere spekreepjes
  • 2 eieren
  • 2 dl. Room culinair
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • peper, zout

Toepassingen

Hoofdgerecht voor vier personen

Bereiden:

Laat het bladerdeeg ontdooien. Pel en snijd de uien in heel dunne ringen. Verhit de boter met de olie en bak de spekreepjes al omscheppend goudbruin. Voeg de ui toe en bak al omscheppend in circa 5 minuten glazig. Temper het vuur en laat het uienmengsel 10 minuten op een laag vuur met de deksel op de pan stoven. Verwarm de oven voor op 225 ºC. rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een ronde lap. Bekleed een ingevette lage taartvorm met het deeg, prik het deeg in met een vork en snijd de overhangende randjes eraf. Vul de taartbodem (28 cm.) met een stuk bakpapier en een steunvulling van oude peulvruchten of bakkorrels. Bak de taartbodem 10 minuten met de steunvulling in de voorverwarmde oven. Neem de steunvulling met het bakpapier uit de taartbodem. Roer de eieren met de room culinair en de kaas los en roer het door het uienmengsel. Breng op smaak met peper en zout en vul de taartbodem met het mengsel. Bak de taart in de voorverwarmde oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een groene salade.