Lekkere verse asperges kopen in Woubrugge

Aan huis bezorging

R

Verse asperges

Asperge-automaat, 7/7 open

Home » Asperges kopen

Bij Aspergehof Noordam in Woubrugge, nabij Leiden, kunt u tussen april en juni zowel verse groene als witte asperges kopen. In onze boerderijwinkel vindt u ongeschilde en geschilde asperges die u in porties kunt kopen. Ontdek het witte goud uit ‘t Groene Hart en laat u verrassen!

Asperges steken, sorteren, schillen, verwerken en kopen

Voordat de asperges klaar zijn om te koop aangeboden te worden, gaat er een heel proces vooraf. Kom er zelf achter tijdens een rondleiding door onze aspergevelden. Uiteraard wordt u hartelijk ontvangen met koffie/thee en wat lekkers. Daarna krijgt u een interessante film over de aspergeteelt en de geschiedenis van deze bijzondere groente te zien. Vervolgens is het tijd om alles met eigen ogen te zien en loopt u richting onze aspergevelden. Hier gaat u zelf aan de slag met steken, sorteren, schillen en verwerken zodat onze klanten de verse asperges kunnen kopen. De rondleiding duurt zo’n anderhalf uur en eindigt in onze boerderijwinkel waar u uw eigen geschilde asperges kunt kopen.

Geniet van een compleet driegangendiner

Ter uitbreiding van de rondleiding op onze boerderij kunt u kiezen om na de rondleiding bij een driegangendiner aan te sluiten. Uiteraard is het thema ‘de asperge’. U start met een aspergesoep waarna het hoofdgerecht geserveerd wordt. U raadt het al; asperges met ham, ei en botersaus. Het diner sluiten we af met een heerlijk dessert met koffie of thee. Heeft u zo genoten van de verschillende gerechten? U kunt de verse geschilde asperges gewoon in onze boerderijwinkel in Woubrugge kopen.

Asperges en veel meer lekkers te koop

Buiten het aspergeseizoen vindt u verschillende seizoensproducten in onze automaat, tegenover de boerderij in Woubrugge, niet ver van Leiden. Hier zijn dan wel geen asperges te koop, maar wel allerlei andere pure producten. Wat deze producten precies zijn, blijft voor onszelf een verrassing. Onze automaat is van maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 18:00 uur geopend. Op zondag kunt u hier vanaf 10:00 uur terecht.

Handige tips

Gaat u de verse en geschilde asperges kopen? Dan hebben wij wat handige tips op een rijtje gezet:

  • Schil de asperges vanaf een paar centimeter onder het kopje
  • Snijd zo min mogelijk van de onderkant af
  • Kook de asperges in water met wat zout
  • Bewaar ongeschilde asperges maximaal 7 dagen in een vochtige theedoek in de koelkast
  • Bewaar geschilde asperges niet in een vochtige theedoek, maar bewaar ze in de originele verpakking

Op onze website vindt u tevens diverse recepten. Waarmee gaat u uw gasten verrassen? Wij zien u graag binnenkort in Woubrugge waar de lekkerste asperges te koop zijn. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen via  0172-518 236.

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Velden met een * zijn verplicht
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.