Terug naar het overzicht

Ambachtelijke jam van Lekkers en Moois

Tijdens de Open Dag op 23 april kunt u ook weer genieten van de ambachtelijk gemaakte jams van Lekkers en Moois. De grote passie van Lekkers en Moois is “Mensen plezieren met producten die puur en écht lekker zijn,” vertellen Ingrid en Ellen. “De kracht is om mensen te laten proeven hoe lekker jams en chutneys gemaakt met pure ingrediënten kunnen zijn.” Ze laten liefhebbers van originele smaken ontdekken dat deze lekkernijen op een verantwoorde manier gemaakt kunnen worden.

Ingrid en Ellen vertellen over hun passie:

De jams en chutneys worden ambachtelijk gemaakt, gewoon met de hand in de keuken. Men proeft de liefde voor het creëren van lekkernijen en de tijd die er in gestoken wordt om te experimenteren met aparte smaken. Denk hierbij aan b.v. aspergejam, gemaakt van asperges van de Aspergehof in Woubrugge, kornoelje-appeljam of peren-speculaasjam. Ook heerlijk zijn chutney van rode bietjes, zoete uienchutney of pikante abrikozenchutney. Bekendere smaken en combinaties met gangbare fruit- kruiden- en groentesoorten worden gemaakt volgens eigen en unieke recepten. Voor elk wat wils, voor jong en oud!

De gebruikte groentes, kruiden of vruchten komen zo veel mogelijk uit de streek of uit eigen achtertuin.  Veel van de producten van Lekkers en Moois zijn ook suikervrij verkrijgbaar. Dit heeft al geleid tot erkenning van mensen die er verstand van hebben: De Framboos-Mandarijn-Basilicumjam heeft afgelopen september de 3e plaats behaald in de “Verkiezing Streekproduct Groene Hart 2015!”

Ingrid en Ellen vinden; jams horen niet alleen op brood, maar zijn ook heerlijk op ijs en bij vlees, chutneys zijn niet alleen maar bijgerechtjes, maar ook fijne smaakmakers in b.v. salades, etc.

Voor meer informatie www.lekkersenmoois.weebly.com