Terug naar het overzicht

Aspergehof opent met winterkost

Vanaf donderdag 27 november as. opent de Aspergehof haar deuren met winterkost. Wekelijks is op donderdag, vrijdag en zaterdag de winkel weer open met allerlei streekproducten. Naast streekproducten zoals verse krieltjes, gerookte zalm en ambachtelijke jams en chutneys, zijn er  producten van collega-boeren te koop. Deze producten komen vers van het land.  Daarnaast maakt de kok heerlijke gerechten zoals verse pompoen of aardappelsoep, hete bliksem, gevulde ui met boerenkaas, kalfsstoof of hartige taarten. Thuis warmt u het gerecht op en zet in een handomdraai een restaurantwaardig gerecht op tafel. Gemakkelijk, snel en vooral lekker.

Met de feestdagen voor de deur ligt ook de bekroonde aspergebitterbal klaar voor u om te proeven. Het idee is ontstaan door deelname aan de verkiezing van het lekkerste streekproduct van het ”Groene Hart”. De aspergebitterbal ontving als groentje onder de streekproducten de aanmoedigingsprijs. Door de schillen en de minder mooie asperges te bewerken tot een bitterbal kun je bijna alles van je product gebruiken. Natuurlijk kun je ook aspergesoep maken, maar een bitterbal is weer lekker als snack tussendoor.

 Samen met onze kok hebben wij het idee omarmt om meer van onze producten te bewerken. Zo is onze uiensoep verbetert en is er een aardappelsoep ontwikkelt. De hete bliksem, die tijdens de najaarswandeling een daverend succes was, zal ook op het menu staan. En er zullen nog meer recepten bereidt gaan worden. Heeft u een “winnend” recept, laat het ons en onze kok weten. Wij gaan er graag mee aan de slag.

Informeer ook naar de mogelijkheden voor kerstcatering, diners in het aspergeveld, kookworkshops, rondleidingen, familiefeesten, bedrijfsuitjes, steptochten, polderwandelingen, workshops met bonbons of wilde kruiden.

De openingstijden van de Aspergehof zijn donderdag en vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur.