Terug naar het overzicht

Guusta neemt u mee naar het afgelopen seizoen

Wat een fantastisch seizoen hebben we gedraaid! Veel gebeurd, vele activiteiten uitgebreid, veel bekende gezichten gezien in de winkel, maar zeker ook weer vele nieuwe gezichten. Ik neem u even mee naar een aantal bijzondere highlights in de afgelopen periode. 

Opening aspergeseizoen

Het Woubrugse aspergeseizoen werd op bijzondere wijze geopend.  Op 26 maart werd er op de Aspergehof de verkiezing van de aspergewijn 2015 gehouden. Herr Josef Botzet van Weingut Hubertushoff kwam speciaal hiervoor vanuit Lieser/Moesel in Duitsland naar Woubrugge. De Hubertushoff levert al meer dan 10 jaar biologische wijnen bij de Aspergehof. Het werd tijd deze biologische wijnen eens goed onder de loep te nemen en de beste wijn bij asperges te kiezen.

Uiteraard kan het proeven van wijn niet zonder een mooi gerecht. Chef-kok Marc den Blanken had een wijn-spijs combinatie samengesteld waar de deelnemers met volle teugen van hebben genoten.

Vanwege het grote succes en de geweldig leuke reacties zal dit evenement zeker in 2016 opnieuw georganiseerd worden.

Nieuwsgierig geworden welke wijn heeft gewonnen? De beoordelingen van de verkiezing en de recepten van de wijn-spijs combinaties zijn op te vragen via info@aspergehofnoordam.nl.

Meer informatie over Weingut Hubertushoff vindt u via www.weingut-hubertushof.de

 

Salade buffetCulinaire gerechten uitgebreid

Naast de bestaande arrangementen zijn de kook- en cateringactiviteiten van de Aspergehof dit jaar uitgebreid. Samen met chef-kok Marc worden er allerlei heerlijke gerechten gemaakt.

In het aspergeseizoen konden de klanten veel kant en klare aspergerechten vinden in de winkel, bijvoorbeeld aspergequiche, lasagne, aspergebavarois met sinaasappelsaus en de overheerlijke aspergebitterballen. Met vaderdag hebben er vele een heerlijke aspergesalade besteld.

Ook het saladebuffet van de arrangementen zijn aangepast met heerlijk vers gemaakte salades, een uitgebreid assortiment brood en ambachtelijk gemaakte sauzen. Voor het arrangement “Vlees in de Kuip” is er een rijke keuze in vlees, vis en groentes voor op de BBQ.

De gast zegt hierover het volgende:

Vandaag met het personeel van de Topmavo klompengolf gespeeld, gevolgd door een BBQ. Het parcours van de klompengolf is leuk, overzichtelijk en goed te doen. De versnaperingen halverwege waren prima: aardbeien, komkommer, drankjes en heerlijke blokjes kaas. De BBQ was heerlijk. Lekker vlees, voldoende brood met kruidenboter en verrassende extra’s; niet de eeuwige huzarensalade. Heerlijke meloen, tomaat-mozarella-basilicum, aspergesalade, couscoussalade… Voor elk wat wils. Vriendelijke en behulpzame gastvrouw, gastheer en bediening. Een echte aanrader!!!”

 

Wandelen met gids4Wandelen tussen de gewassen

Ook de wandel- en vaararrangementen zijn vernieuwd.  U kunt een wandeltocht met gids boeken, maar nu kunt u ook aansluitend een boottocht maken met een buffet aan boord.

Voor de wandeling neemt de poldergids u mee dwars door de polder. U wandelt tussen de gewassen, langs slootjes en over smalle bruggetjes. Het ontstaan van de polder, de geschiedenis van de turf, het doorbreken van de dijk en allerlei anekdotes komen aan bod. Natuurlijk verteld de gids ook over de huidige flora en fauna. Halverwege staat er gelukkig een goed gevulde picknickmand en kunt u even languit in het gras genieten.

Na de wandeltocht stapt u over in de salonboot “De lady Kim”. Tijdens een prachtige rondvaart over de Braassem, Wijde Aa of een andere gewenste route kunt u genieten van een heerlijk buffet.

De gast zegt hier het volgende over:

“Beste Guusta, ik wil jullie nogmaals bedanken, de wandeling was perfect georganiseerd! De koffie met appelgebak en de picknickmand waren heerlijk. We hebben het allemaal, van jong tot oud heel erg naar ons zin gehad!! Dank jullie wel voor de organisatie hiervan!”