Terug naar het overzicht

Herkolim en Backlim groeien in het nieuwe aspergeveld

Afgelopen weken zijn er alweer voorbereidingen getroffen voor de aanleg van weer een nieuw aspergeveld. Eind april zijn de nieuwe aspergeplanten aangeleverd. Inmiddels zijn de jonge scheuten gepoot en groeien prima.

Er is gekozen voor het ras Herkolim en Backlim. Beide rassen zijn middelvroege rassen, dat wil zeggen dat er vanaf eind april asperges geoogst kunnen worden.

Herkolim geeft mooie, witte en rechte asperges, die zeer smaakvol zijn. Zowel Herkolim als Backlim staan bekend om wat dikkere asperges te produceren, namelijkde AA en AAA maat.

Deze planten mogen in 2016 ongestoord opgroeien. In oktober als het loof geel wordt en afsterft, wordt het machinaal gemaaid en gehakseld.

Pas in februari worden, zodra de bodem droog genoeg is, de aspergebedden weer opgevreesd. Met een speciale ploeg worden de aspergebedden opgehoogd en afgedekt met folie. De folie zorgt ervoor dat de grond opwarmt, de asperges niet verkleuren door het zonlicht en er geen onkruid groeit op de bedden. In 2017 kan er 2 weken geoogst worden van dit nieuwe veld.

Bij veel zon en regelmatig een buitje regen zullen deze planten opgroeien tot een sterk en mooi aspergegewas.

Meer vragen over de voorbereidingen van het aspergeseizoen? Bel of mail naar Guusta via info@aspergehofnoordam.nl of 06-42091492.

Tot ziens op de Aspergehof!

Gerda, Guusta, Pieter, Roland en het aspergeteam.