Terug naar het overzicht

Nieuwe aardappelen, verse oogst 2016!

Je kent het vast wel als je binnendoor rijdt, dat er van die kraampjes staan met groentes, bloemen, zelfgemaakte jams en andere streekproducten. Vooral op het platteland bieden boeren, tuinders en hobbyisten hun oogst op die manier aan.

Vanaf 1 juli staat op de Boddens Hosangweg 63 in Woubrugge ook een verkoopwagentje langs de weg.

In de paarse tuktuk vindt u nieuwe aardappelen van het ras Frieslanders. Nieuwe aardappelen zijn de eerst aardappelen in een nieuw jaar (de nieuwe oogst). Ze worden geoogst als ze nog niet helemaal uitgegroeid zijn waardoor ze een erg dunne schil hebben. Die dunne schil kun je gewoon eten, dus even goed wassen en klaar voor bereiding.  De smaak is extra fijn en vers. Ze zijn o zo lekker.

Frieslander aardappel is een geelbruine, kruimige, ovale aardappel die na het koken lichtgeel van kleur wordt. Frieslanders zijn uitermate geschikt voor bakken, in de oven, frituren en natuurlijk koken.

Daarnaast vindt u o.a.: uien, eieren, rode bietjes, courgettes, appels en wat verder op dat moment van het land komt. In de vriezer zijn er nog volop aspergestukjes, aspergesoep en kalfsvlees en kalfslever. (even aanbellen als u producten uit de vriezer wilt)

De tuktuk staat van maandag t/m zaterdag van 8:00 tot 18:00 uur langs de weg.