Terug naar het overzicht

Wij tellen af naar 24 maart, u ook?

Het winterseizoen zit er bijna op, de tractoren zijn weer up-to-date en de machines zijn nagekeken. Aspergeseizoen 2016 is in aantocht.  Met nog minder dan 2 maanden te gaan, zullen vanaf donderdag 24 maart de eerste asperges worden gestoken en liggen ze in de boerderijwinkel.

Om de asperges zo vroeg mogelijk te kunnen stekken, wordt er een grote opblaasbare kastunnel opgezet. De temperatuur in deze tunnel kan op zonnige dagen oplopen tot 25 a 30 graden. Bij deze temperaturen schieten de asperges omhoog.

Wij tellen af naar 24 maart, u ook?

Tot ziens in de aspergewinkel!
Gerda, Guusta, Pieter, Roland en het aspergeteam.

 

Voorbereidingen voor 2017

Afgelopen jaar zijn er alweer voorbereidingen getroffen voor de aanleg van een nieuw aspergeveld. Eind april worden de nieuwe aspergeplanten aangeleverd en gepoot. Deze planten mogen in 2016 ongestoord opgroeien. Pas in 2017 kan er 2 weken geoogst worden van dit nieuwe veld.

In februari worden, zodra de bodem droog genoeg is, de aspergebedden weer op gevreesd. Met een speciale ploeg worden de aspergebedden opgehoogd en afgedekt met folie. De folie zorgt ervoor dat de grond opwarmt, de asperges niet verkleuren door het zonlicht en er geen onkruid groeit op de bedden. Mede door de folie kunnen wij asperges op een milieuvriendelijke manier telen.