Nog even geduld.. Door het koude voorjaar worden de groene asperges pas eind april / begin mei verwacht. Zie hier alvast een heerlijk recept met groene asperges, groene asperges met rookkaas.

Groene asperges met rookkaas

Ingrediënten voor 2 personen:

400 gr. groene asperges
100 gr. rookkaas
50 gr. boter
25 gr. pijnboompitten
4 eetlepels balsamico-azijn
1/2 dl. slagroom
zout & peper

Snij de rookkaas in stukjes en zet alle overige ingrediënten klaar.

Bereidingswijze
Kook de groene asperges gaar en laat deze goed uitlekken op een stoffen servet of theedoek. Leg de uitgelekte asperges vervolgens in een warme ovenschaal. Verhit de boter in een steelpan en roerbak de pijnboompitten totdat ze licht bruin geworden zijn. Roer de azijn en slagroom door de pijnboompitten en breng het geheel aan de kook.

Neem de pan van het vuur en roer de rookkaas door het sausje. Breng op smaak met peper en zout. Schep de saus over de asperges en plaats het geheel enkele minuten onder de gril.

(Serveer)tip: Heerlijk met aardappelpuree en een zacht gekookt eitje.