Direct na het aspergeseizoen 2018 is de Aspergehof gestart met de voorbereidingen voor aspergeseizoen 2020. Een nieuw aspergeveld heeft twee jaar voorbereiding nodig. Pas dan kunnen er weer asperges gestoken worden. Betekent dit dat er volgend jaar geen asperges zijn? Nee, in 2017 is er namelijk een nieuw veld aangelegd voor de oogst van 2019.

De voorbereidingen beginnen bij het oprooien van de oude aspergeplanten. Zodra de wortels verwijderd zijn, wordt het veld gefreesd, geëgaliseerd en ingezaaid met groenbemester. Er wordt gebruik gemaakt van koolzaad, wat een prachtig geel bloeiende veld oplevert.

Jammer genoeg is de bloei slechts van korte duur. Om het zuiverende effect van koolzaad optimaal te benutten, wordt het veld op het hoogtepunt van de bloei gehakseld en ondergewerkt.
Het veld wordt daarna afgedekt met een niet doorlaatbare laag, zodat de organische processen kunnen starten. Pas in het voorjaar van 2019 kunnen de nieuwe aspergeplanten gepoot worden.

De nieuwe asperge planten van het ras Backlim zijn bijzonder geschikt voor de oogst van witte asperges in de tweede helft van het seizoen. Backlim is een sterk ras dat prima geschikt is voor herinplant. Dat wil zeggen; een tweede nieuwe teelt van asperges op hetzelfde veld.

Backlim produceert een mooie rechte asperge met een goed gesloten kop. Dit ras is nauwelijks gevoelig voor breuk, hol, roze verkleuring en roestvorming. De Backlim asperges worden door de consument als bijzonder smaakvol ervaren.

Meer vragen over de voorbereidingen van het aspergeseizoen? Bel of mail naar Guusta via info@aspergehofnoordam.nl of 06-42091492.