Aardappelsalade met krieltjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kilo hardgekookte aardappels in blokjes gesneden (of verse oogst krieltjes)\
  • 1 appel in blokjes gesneden
  • 2 à 3 hardgekookte eieren, in blokjes gesneden
  • 250 ml crème fraîche
  • 4 à 5 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels mosterd
  • 5 à 6 augurken (zoetzuur) in kleine blokjes gesneden
  • 25 gram bieslook gesnipperd
  • peper & zout
  • scheutje azijn (of een scheutje augurken nat) naar smaak
  • ½ bosje platte peterselie, grofgesneden

Schil en was de aardappelen/krieltjes. Snij ze vervolgens in blokjes of partjes. Kook de aardappels/krieltjes gaar en laat ze afkoelen. Let op dat ze niet te gaar worden, anders even afkoelen met koud water om het gaar proces te stoppen.

Meng de crème fraîche, mayonaise, mosterd, bieslook en azijn door elkaar. Voeg de peper en zout toe naar smaak. Zelf voeg ik ook nog een scheutje gembersiroop toe voor meer smaak.

Meng de aardappelblokjes/krieltjes met de eieren, augurken, appelblokjes door elkaar. Voeg de dressing toe aan het geheel en vermeng de salade losjes met je handen of een grote lepel.

Doe de salade in of op een mooie presenteerschaal en strooi de peterselie over de aardappelsalade. Eventueel rondom de salade opmaken met roosjes van dungesneden ham, zalm, salami of andere vleeswaren naar eigen smaak.

Eet smakelijk!