Terug naar het overzicht

Aspergesoep met aspergekopjes

Een heerlijk recept voor aspergesoep gemaakt van de aspergekopjes; het lekkerste stukje van de asperge.

Bereiding:

Dit recept is voor een gebonden soep. Maak als bindmiddel eerst een roux van boerenboter en bloem. Smelt de boter, voeg de bloem toe en gaar de bloem op een laag vuur. Laat de roux afkoelen; bijvoorbeeld in de koelkast.
Doe de aspergekopjes in een grote pan.  Doe het water in de pan, en breng het geheel aan de kook.
Pureer na 8 minuten koken de aspergekoppen met de staafmixer. Voeg de room en het bouillonblokje toe.
Neem een beetje van de soep apart in een kom. Voeg de soep toe aan de afgekoelde roux en maak een papje van. Voeg beetje voor beetje de roux toe aan de soep tot het de juiste dikte heeft.

Snijd de apart gehouden aspergekopjes in stukjes en doe dit door de soep. Kook de soep nog kort even door om de kopjes te garen.

Breng de soep op smaak met zout. Garneer af met tuinkers.