Witte asperges op de barbecue

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kilo verse witte asperges
  • zout
  • 16 plakken beenham
  • kruidenboter

Asperges zijn erg gezond en ook van de barbecue zijn ze erg lekker. De asperges eerst even kort koken en daarna omwikkelen met ham. Rooster de asperges korte tijd boven de hete kolen waarna je heerlijk kunt smullen van dit barbecue recept.

Schil allereerst de asperges met behulp van een aspergeschiller. Snij de uiteindes van de asperges af en bewaar deze, eventueel met de schillen, voor een heerlijke aspergesoep. Als je de asperges hebt geschild blancheer je ze kort in kokend water met zout. Laat ze ongeveer 2 a 3 minuten in het kokende water liggen.

Leg de plakken ham plat op het werkblad en bestrijk deze met kruidenboter. Leg nu op elke plak ham 1 of 2 asperges en rol de ham op. Laat de asperges in ham nu even liggen zodat de kruidenboter in de asperge kan trekken.

Zorg ondertussen dat de barbecue aanstaat zodat deze goed is opgewarmd als je de asperges wilt gaan grillen. Rooster de asperges kort boven een hete bbq. Zodra de ham lekker bruin begint te worden is dit bbq gerecht klaar om lekker op te eten!
Geniet ervan!
Bron recept: bbq-recepten.nl