Wat is het verschil tussen A, AA en AAA?
Iedere A staat voor een vinger dikte. Dus A wil zeggen 1 vinger dik, AA is 2 vingers dik en AAA is met 3 vingers dik de dikste sortering.

Wat is het verschil met witte en violette asperges?
De witte asperges zijn onder de grond gegroeid en geoogst. De violette asperges hebben hun kopje iets boven de aarde gestoken en wat licht opgevangen, daardoor kleuren zij violet. De witte en violette asperges behoren als aparte klasse gesorteerd te worden. De smaak is gelijk en zelfs de kleur violet wordt minder na het koken.

Hoe kun je de asperges het beste koken?
De geschilde asperges in een grote pan in koud water opzetten en aan de kook brengen. Kook de asperges 8 tot 10 minuten (afhankelijk van de dikte) en zet dan de hittebron uit. Laat de asperges 8 tot 10 minuten nagaren, afhankelijk van de gaarheid die u wenst. Om de gaarheid te checken kunt u met een vork in de onderkant van de asperges prikken.

Hoeveel asperges reken je per persoon?
Gemiddeld wordt 400 a 500 gram per persoon geadviseerd. Echter is dit natuurlijk geheel afhankelijk of het gemiddelde eters zijn. Meestal kun je uitgaan van 5 a 6 asperges van AA kwaliteit en 7 a 8 van de A kwaliteit.

Hoeveel dient men van de onderkant van de asperges af te snijden?
Hoe verser de asperge, hoe kleiner het stukje is dat u hoeft af te snijden. Wij adviseren een klein plakje van de onderkant af te halen. Soms snijdt het mes niet gemakkelijk door de asperge, dan is het raadzaam een iets groter stuk eraf te snijden.

Hoe lang kan je asperges bewaren?
Ongeschilde asperges ingerold in een vochtig theedoek kunnen ca. 5 dagen bewaard worden in de koeling. Het beste in de groentela. Wel de theedoek nog een keer vochtig maken. Geschilde asperges in de speciale bewaarbakjes kunnen 5 tot 7 dagen in de koeling bewaard worden.

Kan je asperges invriezen?
Ja zeker, dat kan heel goed. Het beste is de asperges rauw in te vriezen. Wel eerst schillen. De geschilde asperges in vrieszakken doen of vacumeren om vervolgens in te vriezen.